Demirtaş: “Seçimi 2'nci Turda Biz Kazanacağız”
Türkiye’de Cumhurbaşkanı adaylarının seçim maratonu başlarken, henüz cezaevinde bulunan HDP’nin lideri Selahattin Demirtaş, avukatı aracılığıyla seçim mesajı gönderdi. Seçimlerin ikinci tura kalması halinde kendilerinin kazanacaklarının altını çizen Demirtaş, Seçim ittifakından HDP ile görüşmeyen CHP’ye sitem de bulundu
PeyamaKurd-Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak seçim için Cumhurbaşkanı adayları seçim çalışmalarına başladı. Ak Partinin Lideri Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’den, Cumhuriyet Halk Partisinin adayı Muharrem İnce Yalova’dan, İyi Parti Adayı Meral Akşener Kahramanmaraş’tan seçmenlerine seslendi. Halkların Demokratik Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden avukatı aracılığıyla adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Adaylık sürecini hapishanede geçirmenin hukuki bir skandal olduğuna değinen HDP eski Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Demirtaş, "Beni ve arkadaşlarımı, suçsuz ve haksız yere tutuklatanların yarattığı bir sonuçtur bu. Ancak ben tutuklu da olsam halka karşı sorumluluğumu yerine getirmek için elimdeki her imkânı kullanırım. Aslında ben bir siyasi rehineyim, tutuklu falan değilim. Hakkımdaki suçlamaların tamamı konuşmalarımdan ibarettir. Bu bir hukuk rezaleti ve skandalıdır" ifadesini kullandı.
Demirtaş, seçimin birinci turunda bir üstünlük olmayacağını ancak ikinci tura kalması halinde kazanacaklarının altını çizerek, "Ben kesinlikle 2'nci tura kalacağım. Bu konuda çok iddialıyım. 2'nci turda da herkesin desteğini alacağımdan emin olabilirsiniz. Türkiye'nin aydınlık yarınları ve gerçek bir demokrasi için bütün ezilenlerin, yoksulların, ötekilerin, adalet arayanların temsili, benim şahsımda HDP’de gerçekleşecek” diye konuştu.
Seçim ittifakı ile ilgili değerlendirmede bulunan Demirtaş, HDP ile ittifak yapmayan CHP'yi de eleştirerek şu ifadelere yer verdi, "Bu noktada CHP'nin daha açık davranması, demokrasi, birlikte yaşam ve ortak gelecek için daha iyi sonuçlar çıkarabilirdi. Bu, sonuçta kendilerinin tercihi. Bizim meşruiyetimizin sınırlarını AKP’nin trolleri değil halk belirlemiştir."
HDP ise Yüksek Seçim Kurulu'na giderek Demirtaş'ın adaylık başvurusunu yaptı.
Bu Makale 42117 defa okunmuştur.