Fransa Genelkurmay Başkanı: Önceliğim DEAŞ’ın yenilmesidir, daha sonra ABD

PeyamaKurd - Fransa Genelkurmay Başkanı François Lecointre, CNN televizyonuna verdiği röportajda “Planlarımda önceliğim DEAŞ’ın yenilmesidir. Daha sonra, ABD ile kalacağımızı düşünüyorum. ABD’nin, DEAŞ’ın hezimetinden önce Suriye’den ayrılacağını düşünmüyorum. Geri kalan siyasi bir karardır” dedi.

François Lecointre, röportaj esnasında daha fazla açıklama yapmadan Suriye’deki Fransız özel kuvvetlerinin varlığını da doğrulayarak, “Özel kuvvetler de dahil olmak üzere, DEAŞ’a karşı her türlü yolla mücadele ettiklerini belirtti.

Fransa, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun bir parçası olarak, Suriye ve Irak’ta DEAŞ örgütüne karşı yürütülen savaşta yer alıyor.

Nisan ayı başlarında Trump, Suriye’de konuşlandırılmış olan yaklaşık 2 bin ABD askerini ‘çok yakında’ geri çekmek istediğini söylemişti.


Bu Makale 42122 defa okunmuştur.