Mexmûrî: : Referandum sürecinde Başkan Barzani ve Kürdistan halkı dost ile düşmanını çok iyi tanıdı
PeyamaKurd - Kürdistan Demokrat ve Ulusal Birlik Partisi (Partiya Yekitiya Netewî û Demokrat ya Kurdistanê/YNDK) Genel Sekreteri Xefûr Mexmûrî, Başkan Barzani’nin Kürdistan halkı için büyük bir referans olarak kalmaya devam edeceğini ve her geçen gün etkisinin artacağınız söyledi.
Dün Ürdün’ün başkenti Amman’da El Distur gazetesinin sponsorluğunda ‘Kürdistan’da siyasi durum ve Kürdistan halkının bir önderi olarak Başkan Barzani’nin şimdi ve gelecekteki rolü’ konulu bir seminer düzenlendi.
Seminere katılan YNDK Genel Sekreteri Xefûr Mexmûrî yaptığı konuşmada Kürt sorunun artık Irak, Suriye, İran ve Türkiye’nin meselesi olmaktan çıkarak uluslararası düzeye taşındığını ve bu gelişmenin Kürtleri memnun ettiğini söyledi.
Xefûr Mexmûrî, Başkan Barzani’nin Kürdistan siyasi partileri ve siyasetçilere danışarak insan hakları ve ‘kendi kaderini tahin hakkı’ evrensel değerleri çerçevesinde bağımsızlık referandumuna gitmeyi kararlaştırarak Kürdistan halkının kendi geleceği hakkında karar vermesini sağladığını sözlerine ekledi.
Başkan Barzani’nin bu kararının siyasi tarihinde almış olduğu en kritik karar ve en büyük adım olarak tanımlayan Kürt siyasetçi, referandumdan ‘bağımsızlık’ çıkmasının ise Kürdistan halkı açısından büyük bir onur kaynağı olduğunu dile getirdi.
Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunun çok başarılı olduğunu %92.73 oranında Kürt halkının bağımsızlığa ‘Evet’ demesinin büyük bir başarı olduğunun altını çizen YNDK Genel Sekreteri Xefûr Mexmûrî sözlerini şöyle sürdürdü: “Referandum sürecinde Başkan Barzani ve Kürdistan halkı dost ile düşmanını çok iyi tanıdı. Başkan Barzani, hem ulusal hem Ortadoğu hem de dünya çapında ihanete uğradı diyebiliriz.”
Başkan Barzani’nin Kürdistan Parlamentosu’nda görev süresinin uzatılmasına izin vermediğini hatırlatan Xefûr Mexmûrî, “Buna rağmen o bir Kürt lider olarak Kürdistan halkı için bir referans olmaya devam edecek, uluslararası arenada etkisi gün be gün artacak! Barzani, karizmatik bir lider olup şüphesiz her geçen gün karizması güçlenmektedir” dedi.
Ürdünlü aydınlara Kürdistan halkını destekleme çağrısı yapan YNDK Genel Başkanı, “Arap aydınları Kürtlerin içerisindeki durumu iyi okumalı, iyi araştırmalı ve Kürtlerle bilinçli bir diyalog içerisinde olmalı. Sadece bağımsız Kürdistan Kürtlerin başına gelen zulüm ve felaketlerin tekrarlanmasının önünü alabilir. Bu çerçevede Kürtlere yardım ve destek olacağınızı umuyorum” ifadelerini kullandı.
Seminerde YNDK Genel Sekreteri Xefûr Mexmûrî’nin ardından Arap aydın, akademisyenler de söz hakkı alarak konuştu.
Seminer Xefûr Mexmûrî’nin ‘Mesud Barzani: Peşmerge’nin sembolü ve ulusal savunucu’ isimli kitabı imzalaması ve katılımcılara dağıtılması ile son buldu.
Basnews
Bu Makale 42130 defa okunmuştur.