Talabani ve Çavuşoğlu’nun arasında gerçekleşen gizli toplantının ardından...
PeyamaKurd- YNK’nin PKK’ye yakın kurum ve siyasi parti merkezlerini kapatmasının yankıları sürüyor. PKK’ye yakın dernek ve siyasi merkezlerin kapatılması kararının Berhem Salih’in aracılığı ile YNK yöneticisi Pavel Talabani ile Türkiye Dışişleri Bakanı arasında gerçekleşen gizli toplantıda alındığı bildirildi.
BasNews 13 Kasım tarihli bir haberinde, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 11 Kasım’da Bağdat’a gerçekleştirdiği ziyaretinde Irak’ın yeni Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir görüşme gerçekleştirmiş toplantıya Mam Celal’in oğlu Pavel Talabani ve Lahur Şêx Cengî'nin de katıldığını duyurmuştu. Gizli gerçekleşen toplantıda, Türkiye ile YNK'nin PKK’nin YNK’nin kontrolündeki bölgelerde faaliyetlerinin sınırlandırılması konusunda anlaştıkları öğrenildi.
Çavuşoğlu’nun Bağdat ziyaretinin önemli konuların biri de, YNK ile PKK konusunuda Bağdat aracılığı ile bir uzlaşıya varmak olduğu öğrenildi.
BasNews’in özel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Çavuşoğlu ile anlaşan YNK, Germiyan bölgesi ve Süleymaniye çevresinde PKK’ye yakın 35 dernek, siyasi parti, basın, kültür ve sivil kuruluşların kapıtılmasına karar verdi.
Öte yandan dün Salih Berhem’in de katılımı ile toplanan YNK Politbüro toplantısında Türkiye’ye verilen sözlerin yerine getirilmesi değerlendirildi.
Sözkonusu kaynağın aktardığına göre, Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani’nin, Berhem Salih aracılığı ile Pavel Talabani ve Lahor Şêx Cengî’nin Türkiye ile vardığı anlaşmayı uyguladığı bildirildi.
BasNews’in edindiği bilgilere göre, Germiyan bölgesi ile Süleymaniye sınırlarındaki PKK’ye yakın 35 kurum kuruluşların içerisinde siyasi parti, kadın, gençlik ve kültür dernekleri ile basın kuruluşları yer alıyor.
Basnews
Bu Makale 42122 defa okunmuştur.