Üç Kürt Gencin Fotoğrafını astığı için önce gözaltına alındı sonra...

PeyamaKurd - Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Neolotik Kafe işletmecisi Yaşar Kazıcı, İran’da “Kürdistan Devrimci ve Emekçi Topluluk Partisi” üyesi oldukları ve bazı eylemlere katıldıkları bahanesiyle idam edilen 3 kişinin resimlerini iş yerinin camına astığı için gözaltına alındı.

Yapılan bir ihbar üzerine zabıta ekipleriyle gelen polisler, idam edilen 3 kişinin resmini indirdi ve ‘kafe işletmecisi Yaşar Kazıcı’yı ‘örgüt propagandası’ yapmak suçundan gözaltına aldı.

Ardından zabıta ekipleriyle birlikte kafe kapatılarak mühürlendi.

TEM Şube’deki ifadesinin ardından serbest bırakılan Kazıcı, “Önceki gün Ofis semtinde bulunan Neolitik isimli kafemize geldiler.  İran’da idam edilen 3 Kürt gencin resmini astığımız için ihbar yapıldığını söylediler. Polisin iddiasına göre bu 3 kişinin resmini asmak ‘terör örgütü propagandasıymış.  Bir süre bana sorular yönelten polis daha sonra 3 Kürt gencin resmini alarak delil torbasına koydu ve ifade için Karakola götürüldüm. Bana ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan gözaltına alındığımı söylediler. İfademin ardından serbest bırakıldım. Kafeye geldiğimde ise bu defa polis ekipleri ile zabıtalar bekliyordu. İşletme ruhsatımızın olmadığını beliren görevliler kafeyi mühürleyeceklerini söylediler. Bende ruhsat için başvuru yaptığımı, işlemlerimin sürdüğünü gösteren belgeyi gösterdim. Gerekli belgelerimizin olmasına rağmen kafemizi mühürlediler. Kafe mühürlendikten sonra Savcılık talimatı ile yeniden gözaltına alındım ve ifademin ardından serbest bırakıldım’’ dedi.


Bu Makale 42143 defa okunmuştur.